Grzyby mrożone

Nasze grzyby mrożone są ciekłym azotem. Mrożenie azotem pozwala na skrócenie czasu zamrażania, przy jednoczesnej poprawie jakości zamrożonego produktu. Dzięki temu produkt zachowuje wygląd zbliżony do naturalnego, a po rozmrożeniu ograniczone zostają wycieki, a więc zmiana kształtu i struktury produktu. Otrzymywany grzyb charakteryzuje się minimalnym stopniem przetworzenia.

Borowik szlachetny (pot. prawdziwek) cały - Boletus edulis

Borowik szlachetny (pot. prawdziwek) plastry - Boletus edulis

Borowik szlachetny (pot. prawdziwek) kostka - Boletus edulis

Podgrzybek brunatny (pot. podgrzybek) do 5 cm - Xerocomus badius

Podgrzybek brunatny (pot. podgrzybek) kostka - Xerocomus badius

Podgrzybek brunatny (pot. podgrzybek) plastry - Xerocomus badius

Pieprznik jadalny (pot. kurka) - Cantharellus cibarius